پرسش ما از سفيدبينان گزارش آژانس اين است که دقيقا کجاي اين گزارش سفيد است؟ مگر غير از اين است که آژانس رسما در اين گزارش کلمه "احتمالي" را از عبارت " ابعاد نظامي احتمالي" برداشته و MD را جايگزين PMD کرده است؟
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ اهداف مذاکراتي ايران در موضوع هستهاي، چه با آژانس، چه تروئيکاي اروپايي و چه 5+1 همواره اين بوده که بي اساس بودن اتهامات وارد شده عليه ايران و ماهيت صلح آميز برنامه هستهاي ايران براي جهان روشن شود. اگر ايران در گذشته و حال توافقي کرده، دست به تعليق تاسيسات خود زده، محدوديت هايي را پذيرفته و دسترسي ها و نظارت هايي خارج از تعهدات خود در قالب NPT پذيرفته، همه و همه بدين جهت بوده که براي طرف هاي مقابل خود، اعتمادسازي کرده و دروغين و جعلي بودن اسناد و ادعاهاي مربوط به تعقيب سلاح هسته اي از سوي ايران را ثابت کند. حتي جناب حجت الاسلام روحاني نيز بارها هدف خود از توافق هسته اي را همين موضوع دانسته اند و في المثل در تيرماه 94 مي گويند " تلاش دشمنان براي ايجاد ذهنيت دروغين ساخت سلاح هستهاي در ايران بايد براي جهانيان افشا شود. بايد اين تبليغ غلط دشمن را با تمام توان براي جهان افشا کنيم."
بسته شدن پرونده PMD که يکي از اهداف برجام بود و نقشه راهي که در راستاي برجام طراحي شد تا همه سوالات و ابهامات آژانس برطرف شود، در راستاي همين امر يعني "افشاي تبليغ غلط دشمن و ذهنيت دروغين ايجاد شده" بود.
گزارش 11 آذر آژانس بين المللي انرژي اتمي اما نشان داد که اين نهاد، نه تنها در نتيجه همکاري هاي گسترده و بي سابقه ايران، حاضر به تائيد ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي ايران و بي پايه بودن ادعاي PMD نيست، بلکه در همين گزارش بدون کمترين سند و مدرکي، مدعي شده ارزيابي نهايي اش اين است که ايران تا سال 2009 به دنبال سلاح هسته اي بوده و درباره بعد از آن نيز نمي تواند نظر دهد!
گزارش 11 آذر آژانس که بلافاصله با سوت و کف صهيونيست ها و آمريکايي ها همراه شد، بر يک سري ادعاهاي دروغين مبتني بر اسنادي جعلي يا صحه گذاشته و يا درباره آنها مبهم گويي کرده است. اين گزارش ادعا مي کند ايران تا پايان 2003 يک سازمان (Organizational Structure) براي فعاليت هاي مرتبط با سلاح هسته اي داشته است، چاشني هاي EBW که ايران توليد کرده در سلاح هسته اي کاربرد دارد و البته کاربردهاي ديگري هم دارد، تکنولوژي MPI که ايران بدان دست يافته، داراي ويژگي هاي مرتبط با سلاح هسته اي است و البته يک سري کاربردهاي محدود ديگري هم دارد، درباره سيلندر تست بمب ادعايي گفته است سيلندر آنجا که ما رفتيم نبود اما نمي توانيم بگوئيم چيزي نبوده، ادعا شده ايران مدل هاي کامپيوتري سلاح هسته اي را طراحي کرده و محاسبات فني مربوطه را انجام داده، و سرانجام اينگونه جمع بندي شده که ايران تا سال 2009 يک سري مطالعات علمي در رابطه با توليد سلاح انجام داده و تلاش کرده به تکنولوژي هاي لازم مربوط به توليد سلاح دست يابد!
جالب اينکه براي هيچ کدام از اين ادعاها، کمترين سندي ارائه نشده و "ديکته سياسي" برازنده ترين عنوان براي اين گزارش است. اما پرسش ما از دوستاني که مي گويند جنبه هاي سفيد اين گزارش بر جنبه هاي سياه آن مي چربد اين است که دقيقا کجاي اين گزارش سفيد است؟ مگر غير از اين است که آژانس رسما در اين گزارش کلمه "احتمالي" را از عبارت " ابعاد نظامي احتمالي" برداشته و MD را جايگزين PMD کرده است؟
اين گزارش، برخلاف هدف ترسيم شده آقاي روحاني از توافق برجام، نه تنها دروغ سلاح هسته اي را افشا نکرده، بلکه بر ادعاهاي دروغ صحه گذاشته و سناريوي غرب را به اين شکل تکميل کرده است: ايران به دنبال بمب بوده است؛ به اين خاطر تحريم شده است؛ تن به مذاکره داده و محدوديت ها و نظارت هاي بي سابقه اي را پذيرفته و از NPT رسما استثنا شده است؛ به خاطر اين محدوديت ها، برخي تحريم ها تعليق شده و هرگاه ثابت شود اقدامات گذشته ايران ادامه دارد، تحريم ها بازخواهد گشت! شوراي حکام يحتمل قطعنامه صادر کرده و خواهد گفت که موضوع ابعاد نظامي برنامه هسته اي ايران روشن شد و ديگر نيازي به ادامه کند و کاو گذشته نيست و کساني اين دستاورد عظيم جديد را جشن خواهند گرفت. اينها مي خواهند اينگونه "پايان" پرونده PMD را اعلام کنند آن را "ببندند".